Håndlagde lærprodukter som for det meste lages på bestilling.

Det aller meste jeg lager er av vegetabilsk garvet lær.

Det er mulig å få produktet levert i flere farger. Dessuten kan det leveres ubehandlet. Du kan velge samme trådfarge som produktet, eller ha farge som er mer i kontrast til lærfargen.

Produktene kan bli satt inn med lærolje før levering. Det forlenger levetiden.

Jeg syr med salmakersøm med tråd på 0,6 eller 0,8 mm. En symaskin gir penere sting enn håndsydde, men salmakersøm er mer holdbar.

Det er mulig å få navnet ditt preget inn i læret med fonten "Arial" (4 mm bokstaver).

Logoen (20 mm) blir preget inn i alle produktene.

Jeg importerer vegetabilsk garvet lær fra Italia, men også mer spennende lær fra de kjente garveriene Badalasso Carlo, Conceria Walpier og La Perla Azzurra i Toscana og fra Horween i Chicago. Dessuten har jeg litt av læret Shell Cordovan som er regnet for å være verdens mest eksklusive.

Er det behov for etterjusteringer, gjøres dette kostnadsfritt.

Jeg har fått kunnskaper om lærarbeid fra en rekke You Tube-videoer.

Høsten 2019 investerte jeg i nødvendige verktøy og en lærrull. Året etter supplerte med flere lærtyper og enda mer verktøy.

Et enkelt belte-hylster til ei Gränsfors Bruks-øks var det første jeg lagte. Deretter ble det flere produkter jeg hadde behov for både som fotograf og fuglekikker.

Hvorfor navnet Gull leather?
For å linke produktene til Haugesund synes jeg ei måke (gull på engelsk) var svært relevant. Byen har nemlig tre måker i kommunevåpenet. Også som foto- og fugleinteressert syntes jeg selvfølgelig at navnet passet svært godt.

Logoen er hentet fra et gråmåkefoto jeg tok på Røvær i 2009. Det var like etter solnedgang og himmelen var farget som gull.

Jan Kåre