Hud fra de fleste dyr kan bli til lærprodukter. Dog blir storfehud mest benyttet.
For at skinnet skal holde form og styrke i mange år, må det gjennom en omfattende garveprosess. Denne kan ta flere måneder.

Vegetabilsk garvet lær brukes oftest til de mest solide lærproduktene som belter, hylster og saler. Denne lærtypen gir som regel fin patina ved bruk.

Kromgarvet lær benyttes som regel til mykere produkter bl.a. møbler, klær eller lommebøker. Denne garvemetoden er minst miljøvennlig.

Luksuslæret Shell Cordovan (t.v.) blir prosessert fra to områder bak på hesten. Det benyttes mest til sko, lommebøker eller klokkereimer.

For at vegetabilsk lær skal holde seg lengst mulig, bør det smøres med litt lærolje.

Og husk at hudene som blir garvet er et biprodukt av kjøttindustrien. Dersom de ikke ble benyttet til lær, ville de blitt kastet på fyllinger.

Jeg benytter nesten 100 % vegetabilsk lær i mine produkter.